UBS verhoogt koersdoel Prosus

Door ABM Financial News op 28 oktober 2021 10:58 | Views: 8.094

UBS verhoogt koersdoel Prosus
Beeld: Prosus

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft donderdag het koersdoel voor Prosus verhoogd van 85,00 naar 89,00 euro met behoud van het koopadvies.

Het advies is gebaseerd op de relatieve korting die Prosus biedt ten opzichte van het aandeel Tencent, waarin Prosus een groot belang heeft.

De aandelenruil met moederbedrijf Naspers is wel een uitdaging voor beleggers, om te beoordelen wat een genormaliseerde korting op de waarde van Tencent zou zijn.

UBS verlaagt in zijn model deze korting van 45 naar 40 procent, vanwege de aangekondigde aandeleninkoop. Het belang in Tencent is bij het huidige koersdoel van 630 Hongkong dollar goed voor 90 procent van de boekwaarde van Prosus. Daarnaast houdt UBS rekening met de waarde van de belangen in Delivery Hero, Trip.com en Mail.ru.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.