Groei zet door bij Caterpillar

Door ABM Financial News op 28 oktober 2021 13:01 | Views: 1.040

Groei zet door bij Caterpillar
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Caterpillar heeft in het derde kwartaal van 2021 een verdere groei bewerkstelligd. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de Amerikaanse fabrikant van zwaar materieel als bulldozers uit Deerfield.

De omzet steeg met 25 procent naar 12.397 miljoen dollar, vooral dankzij hogere volumes, maar ook door hogere prijzen. Alle divisies en regio's droegen bij aan deze omzetstijging.

De operationele winst steeg van 985 miljoen naar 1.664 miljoen dollar. Dit leverde een nettowinst op van 1.426 miljoen dollar. Dat is een ruimschootse verdubbeling ten opzichte van de 668 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2020.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 2,66 dollar. Daarmee lag de winst ruim hoger dan de 1,52 dollar per aandeel vorig jaar in dezelfde periode. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden gerekend op een winst van 2,20 dollar per aandeel.

Het aandeel Caterpillar lijkt 1,5 procent hoger te openen. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.