Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Shell

Door ABM Financial News op 2 november 2021 08:33 | Views: 18.427

Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Shell
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft dinsdag het koersdoel voor Royal Dutch Shell verhoogd van 21,50 euro naar 24,50 euro. Het koopadvies werd daarbij gehandhaafd.

De analist constateerde naar aanleiding van de cijferrapportage afgelopen week dat de handel in LNG in het afgelopen kwartaal een negatieve impact heeft gehad op de cijfers. Shell dekt zijn gasproductie af, waardoor het energieconcern niet profiteert van de scherpe stijging van de LNG prijzen.

De oplopende olieprijzen werken wel in het voordeel van Shell en de analist voorziet dat in 2022 voor circa 18,6 miljard dollar naar de aandeelhouders zal terugvloeien in de vorm van dividenden en de inkoop van eigen aandelen. Dit komt neer op ongeveer 10 procent van de huidige beurswaarde. Dat is inclusief de 7 miljard dollar uit de verkoopopbrengst van de Texaanse activiteiten.

Kepler gaat daarbij uit van een gemiddelde prijs van 65 dollar per vat Brent. Een vat Brent kost vanochtend 85,20 dollar.

Het aandeel Shell sloot maandag op de Amsterdamse beurs op 19,93 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

8 Posts
suskewiet
0
sorry ik heb geen vertrouwen in de adviezen van de kepler .
Veel teveel veranderingen ,dagelijks meerdere adviezen die aangepast worden .
Het is met de klak er naar toe gooien .
suskewiet
0
Neem nu vb .koersdoel ontex ( luiers ) .
Hij verlaagt het koersdoel van 15 naar 9 ( liefst 40 % minder)
Ze hebben veel schulden dat klopt en hebben problemen met aanvoer karton en hogere grondstof en betalen 3 % voor een lening .
Dit bedrijf heeft een nieuwe besturing en bereid de toekomst voor .
Dit aandeel kan op zeer korte tijd het verlies ombouwen .
Het verleden heeft een slecht imago ( er is geprofiteerd van de goede resultaten )
Kijk naar het gemiddeld koersdoel en niet naar deze koersdoelen die geen rekening houden met de toekomst van het bedrijf .
Buitengewoonluc
5
Alles is zoiezo onlogisch. bedrijven die niet presteren knallen omhoog en bedrijven die dikke winsten halen zoals shell verliezen elke dag procenten. kan beter naar holland casino gaan vnv
Bossche marktkoopman
0
Onlogisch? natuurlijk is het logisch ABP loost elke dag aandelen Shell ,koers gaat terug naar 15,00/16.00 Euro zal daarna wel weer gaan stijgen.gewoon de rit uitzitten en dividend opstrijken.
jan de vakman
2
De verkoop van texas, moet toch nog goedgekeurd worden, ik vrees dat shell niet gaat stijgen, zolang de klimaattop duurt, als daarna de temperatuur gaat zakken en daardoor olie en gas de lucht in gaan, dan komt de hebberige meute wel weer terug, denk ik!!
Kritische Analist
0
Eens met de conclusie, niet met de analyse van KC.

Shell dekt zijn gasproductie af, waardoor het energieconcern niet profiteert van de scherpe stijging van de LNG prijzen.

Met andere woorden als er een prijsdaling is ondervinden ze daar ook geen impact van op het resultaat?!
Immers als je afdekt en geen voordeel hebt van een prijsstijging ondervindt je ook geen nadeel bij een prijsdaling.

Heeft de betreffende analist zelf wel eens termijntransactie afgesloten? Bij een afdekking blijft de spotprijs de belangrijkste component van de forward transactie. Dus als je allemaal afdekkingen doet (termijn transacties) in een fase dat de spotprijs hoog is zijn ook je (toekomstige) termijntransacties hoog en vice versa in een marktsituatie waar de marktprijs laag is.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.