'Sterke prestaties SBM'

Door ABM Financial News op 11 november 2021 09:22 | Views: 5.458

'Sterke prestaties SBM'
Beeld: SBM Offshore

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore blijft sterk presteren, ondanks de uitdagende marktomstandigheden. Dit concludeerde analist Luuk van Beek van Degroof Petercam donderdag.

"Het is bemoedigend dat SBM op koers blijft voor de EBITDA-outlook voor dit jaar", vindt de analist. De omzetverwachting werd vanochtend wel verlaagd, als gevolg van vertraging rond de toetreding van partners in de joint venture voor FPSO Almirante Tamandaré. "Dat heeft geen impact op de winst, omdat dit [project] nog altijd in een vroeg stadium zit."

Degroof herhaalde donderdag het koopadvies op SBM met een koersdoel van 22,00 euro. De huidige waardering weerspiegelt volgens Van Beek niet de sterke prestaties en vooruitzichten om bijvoorbeeld nieuwe aanbestedingen te winnen. 

Donderdag daalde het aandeel 3,1 procent naar 13,56 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront