Morgan Stanley haalt ING van kooplijst

Door ABM Financial News op 19 november 2021 08:49 | Views: 11.791

Morgan Stanley haalt ING van kooplijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft vrijdag het advies voor ING verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen, maar het koersdoel ging wel van 14,40 naar 15,00 euro.

Analisten van de Amerikaanse zakenbank verhoogden de winstramingen voor de periode 2021 tot en met 2024 met circa 4 procent. De nettorentebaten en de fees zorgen voor een opwaartse bijstelling van de voorziene opbrengsten met 1 procent, terwijl de voorzieningen ook zullen dalen, zo denken de analisten, ondanks afschrijvingen gerelateerd aan de coronacrisis. 

Verder verwachten de analisten dat ING meer zal uitkeren aan aandeelhouders in een poging om dichterbij de CET1-ratio van 12,5 procent te komen.

"Desondanks laat het nieuwe koersdoel weinig ruimte over om het Overwogen advies te handhaven", concludeerden de marktvorsers, die liever een beter instapmoment afwachten.

Het aandeel ING sloot donderdag op 13,26 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
jan de vakman
0
Als de rente echt gaat stijgen, dan kan je ing gerust kopen, maar of dat gaat gebeuren weet ik niet, als je ziet dat in duitsland de prijzen in 1 maand 3,8% stijgen, dan valt de boel vanzelf een keer stil, omdat mensen, domweg geen geld meer hebben om uit te geven!!
jan de vakman
0
Nou, ik citeerde britse cijfers, de duitse zijn over het laatste jaar nog kwaaier, ing krijgt er behoorlijk de rilbibber van!!
Wat denk je geldaap, moeten we de boel gaan verkopen, het begint op een koeienstaarten eindejaars rally te lijken!!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront