Neways vrijwel volledig in handen van Ten Doeschot

Door ABM Financial News op 23 november 2021 08:21 | Views: 3.541

Neways vrijwel volledig in handen van Ten Doeschot
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Bernard ten Doeschot heeft Neways bijna volledig in handen. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 17 november 2021.

Ten Doeschot meldde een kapitaalbelang van 98,22 procent met een stemrecht van eveneens 98,22 procent. Dit belang wordt middellijk reëel gehouden.

Tegelijk meldde Add Value Fund het belang in Neways volledig af.

Infestos, eigendom van Ten Doeschot, lanceerde een bod van 14,55 euro op Neways, waarmee een bieding van VDL werd afgetroefd.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront