Baidu krijgt groen licht voor uitrol robottaxi's

Door ABM Financial News op 25 november 2021 10:08 | Views: 4.407

Baidu krijgt groen licht voor uitrol robottaxi's
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese technologiereus Baidu en de door de Japanse autofabrikant Toyota gesteunde startup Pony.ai mogen van China geld vragen aan klanten voor taxidiensten met onbemande auto's op de openbare weg.

De goedkeuring van de Chinese autoriteit is de eerste in de wereld voor zogeheten robottaxi's. Amerikaanse techreuzen zoals Alphabet en autofabrikanten zoals General Motors proberen ook voet aan de grond te krijgen in deze nieuwe markt.

De toestemming is gegeven voor betaalde robottaxi's in een gebied van zestig vierkante kilometer in het zuiden van de Chinese hoofdstad Beijing.

De dienst van Baidu, Apollo Go, biedt meer dan 600 in- en uitstaplocaties en rijdt van 7 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds. Pony.ai heeft 200 stations en rijdt van half negen ' ochtends tot half elf 's avonds.

Het aandeel Baidu stond 5 procent hoger op het nieuws. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.