Nederland vanaf zondag in avondlockdown

Door ABM Financial News op 26 november 2021 19:29 | Views: 4.731

Nederland vanaf zondag in avondlockdown
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Veel sectoren in Nederland moeten vanaf aanstaande zondag dicht van 17.00 uur tot 05.00 uur. Dit maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid vrijdagavond officieel bekend tijdens een vervroegde coronapersconferentie.

De maatregel duurt voorlopig tot 18 december en geldt voor de horeca, 'niet-essentiële' winkels, sportscholen, musea, bioscopen en theaters, pretparken en de amateursport. Levensmiddelenwinkels en drogisterijen blijven tot 20.00 uur open.

De scholen blijven wel open, maar leerlingen vanaf groep zes van de basisschool moeten in de gang verplicht een mondkapje dragen. Die regel gaat ook gelden op de middelbare scholen.

Met de maatregelen hoopt het kabinet de snelle toename van het aantal coronagevallen en de daaruit voortkomende ziekenhuisopnames af te remmen. Vrijdag werd duidelijk dat in Zuid-Afrika een nieuwe coronavariant is opgedoken. Dat leidde vrijdag tot een schrikreactie op de mondiale aandelenmarkten.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
moneypocket
1
Wat een slappe hap....de kinderen gewoon naar school met Sinter Klaas in het vooruitzicht komende zondag....lekker naar opa en oma toe met jawel...max. 4 personen 13 jaar en ouder. Jonger is dus geen probleem. Verder verkorting openingstijden intertoys etc. De drukte neemt nu juist toe in de winkels lijkt me gezien de sinterklaas inkoop en black friday uitloop. En dan tenslotte ook nog zeggen dat je zo weinig mogelijk reisbewegingen moet maken. Volgens mij sla je hiermee compleet de plank mis.
CM-Mienstock
0
Ik heb nog een aantal Amerikaanse coronastocks in portefeuille. Pinterest, Palantir, AMD, een paar 3d-aandelen. Op AMD na hebben deze aandelen het de afgelopen maanden lastig gehad. Zou mooi zijn als deze aandelen weer terug kunnen naar oude niveaus.
Kaviaar
0
Over drie weken gaan alsnog de scholen op slot. Net een weekje eerder dan de Kerstvakantie.
Daarna zijn we weer drie weken verder en dan is het onder de 1 gedaald.
Kaviaar
0
Hybride onderwijs kon vorig jaar ook, dus waarom nu ineens niet?
Kinderen zien elkaar dan 2 en de week erop 3 keer. Dan kan de 1,5 mtr op scholen toegepast worden.
Waarom alleen op hogere scholen met Max 75 in een groot lokaal?
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront