Amerikaanse industrie groeit iets harder - ISM

Door ABM Financial News op 1 december 2021 16:04 | Views: 1.748

Amerikaanse industrie groeit iets harder - ISM
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De industrie in de Verenigde Staten is in november iets harder gegroeid. Dit bleek woensdag uit cijfers van Institute for Supply Management.

De inkoopmanagersindex van ISM steeg van 60,8 in oktober naar 61,1 afgelopen maand. Er werd door geraadpleegde economen ook gerekend op een stijging tot 61,1.

De inkoopdata van Markit lieten eerder vanmiddag juist een kleine groeivertraging zien. Deze inkoopmanagersindex daalde tussen oktober en november van 58,4 tot 58,3, het laagste niveau in elf maanden. Een voorlopig cijfer wees juist nog op een groeiversnelling voor november.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Henkk
0
Omikronvariant heeft milder ziekteverloop, conclusie : het gaat de goede kant op. Alle medisch deskundigen melden het uit Zuid Afrika. Er zijn Duitse virologen die zegen zelfs dat het met het kerst is afgelopen met corona, en Omikronvariant zal zeer zeker zorgen dat het corona zijn kracht zal verliezen. Waarom wordt informatie uit Zuid Afrika verborgen gehouden????
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront