Beursblik: Aalberts drastischer dan verwacht

Door ABM Financial News op 2 december 2021 09:07 | Views: 3.932

Beursblik: Aalberts drastischer dan verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het management van Aalberts neemt drastischere stappen qua investeringen, overnames, desinvesteringen en kostenbesparingen dan verwacht. Dit zegt analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux in reactie op de doelstellingen die Aalberts donderdagochtend voor de komende jaren presenteerde. 

Tussen 2022 en 2026 wil Aalberts een autonome omzetgroei van 4 tot 6 procent realiseren. Daarnaast streeft het bedrijf naar een EBITA-marge van 16 tot 18 procent en een rendement op kapitaalinvesteringen van 18 tot 20 procent.

De doelstelling voor de omzetgroei lijkt Olofsen enigszins ambitieus, "gezien de verwachte groei van eindmarkten als de bouw en de automotive sector op middellange termijn". Daarentegen vindt de analist de doelstelling voor de marge "realistisch of zelfs enigszins conservatief".

Kepler heeft een Houden advies op Aalberts.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront