Elon Musk verkoopt nog meer aandelen Tesla

Door ABM Financial News op 10 december 2021 09:18 | Views: 9.118

Elon Musk verkoopt nog meer aandelen Tesla
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) CEO Elon Musk van Tesla heeft nog eens voor krap 1 miljard dollar aan Tesla-aandelen verkocht. Dit bleek uit documenten die donderdag werden ingediend bij de Securities and Exchanges Commission.

Musk oefende opties uit om 2,2 miljoen aandelen te kunnen kopen tegen een prijs van 6,24 dollar per stuk, en verkocht direct daarna 934.000 aandelen. Dat leverde de topman circa 963 miljoen dollar op.

Sinds 8 november verkocht Musk al circa 11,03 miljoen aandelen Tesla voor een bedrag van in totaal 11,8 miljard dollar. Dit deed hij nadat hij volgers op Twitter had gevraagd of hij 10 procent van zijn belang in Tesla moest verkopen.

Er van uitgaande dat Musk inderdaad 10 procent van zijn belang verkoopt, heeft hij na de verkoop van gisteren nog krap 6 miljoen aandelen te gaan.

Het aandeel Tesla sloot donderdag op 1.003,80 dollar.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Hugo44
1
Elon Musk verkoopt tot 10% van zijn aandelen om zijn al in 2012 afgesproken opties te kunnen uitoefenen. Hij koopt tegen een super lage prijs meer Tesla aandelen terug dan hij nu verkoopt, en houdt ook nog veel geld over. Ik ben benieuwd welk nieuw project hij met dit geld gaat starten. In ieder geval betaalt hij door de verkoop van zijn huidige aandelen een flinke belasting over de gerealiseerde winst.

Een nieuw project waar Elon Musk zeker interesse in heeft is de energievoorziening en het energiegebruik, zowel op grote schaal in het netwerk, als ook in individuele huizen. In het netwerk is nog veel besparing te realiseren door tijdelijke opslag en in huizen is nog veel te doen aan isolatie en efficiency.

Daarnaast blijft FSD (Full Self Driving) een groot aandachtspunt, niet alleen voor personenauto's, maar zeker ook voor de Tesla Semi die gaat komen. Als het vrachtverkeer vrijwel automatisch kan plaatsvinden, scheelt dat veel chauffeurs en kunnen zulke vrachtauto's ook 24/7 rijden. Het is nu al duidelijk dat vrachtvervoer over de weg een stuk goedkoper gaat worden.

FSD voor personenauto's gaat de veiligheid op de weg verhogen en zorgt er ook voor dat auto's misschien wel zonder chauffeur kunnen rijden, bijvoorbeeld als ze nieuw uit de fabriek komen, of ook als taxi zonder chauffeur. Dat lijkt nu nog toekomstmuziek, maar is misschien al over 5 jaar te realiseren.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.