Barclays prefereert Bpost boven PostNL

Door ABM Financial News op 15 december 2021 09:51 | Views: 9.988

Barclays prefereert Bpost boven PostNL
Beeld: Bpost

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft woensdag in een sectorrapport de voorkeur uitgesproken voor het aandeel Bpost boven PostNL.

Barlcays verhoogde het advies voor het Belgische Bpost van Gelijkgewogen naar Overwogen, terwijl het koersdoel van 9,70 naar 10,00 euro ging. Het advies voor het Nederlandse PostNL werd juist verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen en het koersdoel van 5,20 naar 4,00 euro.

De analisten zijn te spreken over de groeivooruitzichten voor Bpost op middellange termijn, dankzij een transformatie in België met de lancering van een nieuwe pakket- en postbezorgingsdivisie. Daarmee kan het postbedrijf volgens de analisten de nodige kosten besparen. Verder kan Bpost internationaal groeien dankzij de overnames van Radial en Active Ants.

De winstontwikkeling van PostNL is daarentegen onzeker, zo oordeelde Barclays. In 2022 kan het niet de prijzen verhogen voor het versturen van briefpost, waardoor de extra winsten uit 2020 verdampen, terwijl de marges op de pakketvolumes zullen normaliseren.

Ook vindt Barclays de EBIT-outlook van PostNL voor 2024 ambitieus, gezien de volumegroei die voor de pakketten wordt verwacht. Met een EBIT-taxatie van 291 miljoen euro zit Barclays onder de consensusverwachting. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

6 Posts
DeWalt
1
Postzegels mogen niet duurder worden omdat er al het maximale rendement van 9% wordt behaald. Dat is jaren niet gebeurt. Dus zijn redenering slaat als een tang op een varken.

In België gaan de postvolumes juist nog sterk dalen door achterliggende digitalisering.
suskewiet
0
Aan deze lage koers kopen en blijven zitten .
Vooral Radial in Amerika is een plus punt .
Succes
Eindelijk komen ze boven water .
ossehaas_
1
Heel bijzonder deze analyse van Barclays. In maart viel de koers met 20% naar beneden van €10 naar €8, waarna deze 2 maanden later weer op €10 stond (fijn 25% winst in 2 maanden gepakt) en zelfs doorklom naar een top van €11,19. Daarna simpelweg een skipiste naar een dal van nu rond de €7. Dan zou je kunnen zeggen er zit veel potentie in het aandeel, maar er is wel wat aan de hand bij Bpost. Zou er toch niet zo snel meer instappen. Denk dat er wel wat gaat gebeuren met PostNL met Kretinsky als grootaandeelhouder.
jan de vakman
0
Bpost is altijd een kreupel half amtenaren bedrijf geweest, zo traag als een slak, zou dit nu opeens uitsteken boven het veel soepeler en efficieenter werkende post nl, dat ook nog eens naast een top pakketten bezorging, opnieuw een piekende eindejaars postbezorging heeft,het lijkt mij een heel fabelachtig verhaaltje!!
maaslander
0
Heeft Barclays voor zijn eigen klanten en voor hem zelf zeker ook veel BPost ingekocht. Komt dan tenminste een beetje geloofwaardiger over
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront