Nordling vergroot belang in TIE Kinetix

Door ABM Financial News op 31 december 2021 08:25 | Views: 2.463

Nordling vergroot belang in TIE Kinetix
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Per Nordling heeft een groter belang in TIE Kinetix gemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 29 december 2021.

Nordling meldde een kapitaalbelang van 10,57 procent met een dito stemrecht. Dit belang wordt middellijk reëel gehouden namens Partinc Capital. Op 26 november dit jaar meldde Nordling een eerste kapitaalbelang van 9,05 procent.

TIE meldde begin december dat het een akkoord bereikte met Partinc Capital. Die zou voor 3 miljoen euro aandelen TIE kopen.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront