Unilever bood 50 miljard voor consumententak GSK - media

Door ABM Financial News op 15 januari 2022 13:40 | Views: 11.886

Unilever bood 50 miljard voor consumententak GSK - media
Beeld: Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft eind vorig jaar een bod van 50 miljard Britse pond uitgebracht op de consumententak van GlaxoSmithKline. Dit schrijft The Sunday Times zaterdag.

Onder meer Advil, Aquafresh en Sensodyne maken deel uit van de consumentenportefeuille van GSK, waarvan ook Pfizer een belangrijke aandeelhouder is.

Volgens The Times vonden GSK en Pfizer het bod te laag.

GSK en Pfizer voegden in 2019 hun consumententakken samen met het plan om deze vervolgens weer af te splitsen. Dat zou dit jaar moeten gebeuren. GSK heeft een belang van 68 procent en Pfizer van 32 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

9 Posts
Opbouwer
2
Prima van Unilever. Het is eten of geëten worden. Unilever moet blijven groeien. Jammer dat het bod nog niet geslaagd is.
ffff
2
Een hernieuwd bod van Warren Buffett op Unilever zou nog mooier zijn...... Oude tijden.....kennen vaak prachtige ontwikkelingen. Wat was de romance van korte duur.
[verwijderd]
0
Het aandeel bleef ver achter op de peers, alles was een beetje mager eigenlijk!

Het aandeel kan maandag zomaar -6% openen op de vrees voor een emissie om de boel te bekostigen als het eventueel doorgaat.

De AEX blijft dus weer achter bij soortgelijke indices.

Warrum Bufett moet dan wel opschieten als hij er met zijn maat nog een keer voor gaat, als het dan tot een deal komt doen beide heren bijna de leeftijd van 100 jaar:)
Lepre Chaun
2
Blij dat het bod niet gestand is zeg , dit was nooit terug verdiend .
Laat Heinz het maar overnemen van GSK .
venelmptstraat
0
Het gaat niet om wat een bedrijf zich voorneemt, maar wat men uiteindelijk doet. Vandaar verwachtingen vullen geen gaatjes.
[verwijderd]
0
Na 10 jaar Bull Market best wel een forse aanschaf als het ooit nog doorgaat, als het een biedingsoorlog wordt! dan gaat het voor de hoofdprijs(remember TomTom of een Thuisbezorgd)

Unilever tijdelijk op 21 euro zetten, paar jaar geen dividend, nog verder wegzakkend van de peers en uiteindelijk onder druk goedkoop opknippen, niets is voor eeuwig!

Misschien is het bericht ook de bevestiging dat alles is afgeschoten, gewoon klaar.
Paul
0
quote:

Opbouwer schreef op 15 januari 2022 14:20:

Prima van Unilever. Het is eten of geëten worden. Unilever moet blijven groeien. Jammer dat het bod nog niet geslaagd is.
Als aandeelhouder kun je beter hopen dat ze gegeten worden.
Happy
0
Management is al net zo doorgeslagen als de Bux-cowboys. Buy high and sell low. Zou mij niks verbazen als het bod verhoogd wordt.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.