Minder scherpe daling van Nederlandse autoverkopen

Door ABM Financial News op 18 januari 2022 08:17 | Views: 2.797

Minder scherpe daling van Nederlandse autoverkopen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Registraties van nieuwe personenauto's in Nederland zijn in december op jaarbasis met 15,6 procent gedaald, terwijl in de Europese Unie de registraties in dezelfde maand met 22,8 procent afnamen. Dit meldde de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA dinsdag.

In november daalden de verkopen nog met 17,5 procent op jaarbasis.

In Nederland nam het aantal registraties afgelopen maand af tot 35.708 auto's. In heel 2021 is er zo sprake van een daling van 9,2 procent op jaarbasis. In de Europese Unie lagen de verkopen in 2021 op jaarbasis 2,4 procent lager.

Frankrijk liet in december een min zien van 15,1 procent, een veel grotere daling dan over november werd gemeld, terwijl Duitsland, verreweg de grootste 'autonatie' van de EU, een daling rapporteerde van 26,9 procent, in dit geval nog aardig in de buurt van de daling in november.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront