Meer dan 349 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

Door ABM Financial News op 23 januari 2022 12:06 | Views: 1.821

Meer dan 349 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt inmiddels op ruim 349 miljoen. Dit blijkt zondag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten zijn nog altijd de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd. Het totaal aantal besmettingen is opgelopen naar 70,5 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt daar nu op 865.968.

In West-Europa heeft Frankrijk nu het hoogste aantal besmettingen met 16,5 miljoen, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, waar officieel 15,9 miljoen besmettingen zijn geteld in totaal.

Italië volgt met 9,8 miljoen coronagevallen, Spanje heeft bijna 9 miljoen besmettingen en Duitsland 8,7 miljoen.

In Nederland staat het officieel aantal besmettingen op 3.907.798. In België staat het aantal besmettingsgevallen volgens Johns Hopkins CSSE op 2.697.239, maar dit cijfer is van voor het weekend.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 118.616 besmettingen geregistreerd tegen 118.544 een dag eerder. Het aantal nieuwe gevallen in China lijkt minder hard toe te nemen in de afgelopen dagen. Op 4 februari beginnen in Beijing de Olympische Winterspelen.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd zo'n 5,6 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn verder bijna 9,8 miljard vaccinaties toegediend.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront