Beursblik: herstel TomTom kost meer tijd

Door ABM Financial News op 4 februari 2022 09:38 | Views: 2.694

Beursblik: herstel TomTom kost meer tijd
Beeld: TomTom

(ABM FN-Dow Jones) Het herstel van TomTom kost meer tijd. Dit concludeerde analist Marc Hesselink van ING vrijdag na de kwartaalcijfers van de navigatiespecialist.

Het waren volgens Hesselink niet zozeer de kwartaalcijfers die teleurstelden, maar juist de voor 2022 afgegeven outlook. En ook de outlook voor 2023 stelt teleur, aldus de analist.

Een pluspunt is dat het orderboek zich sterk ontwikkelt, aldus Hesselink, hoewel die met 1,9 miljard euro wel iets achterbleef op de 2 miljard euro waarop de analist had gerekend. "Maar de groei voor de komende jaren blijft onder de verwachtingen", concludeerde hij.

ING heeft een Houden advies op TomTom met een koersdoel van 7,50 euro. Het aandeel daalt vrijdag 12,7 procent naar 7,13 euro

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront