Beursblik: JDE Peet's presteert boven verwachting

Door ABM Financial News op 23 februari 2022 07:55 | Views: 2.742

Beursblik: JDE Peet's presteert boven verwachting
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) JDE Peet's heeft in 2021 boven verwachting gepresteerd. Dit stelden analisten van Jefferies woensdag.

Zowel de omzet als de winst vielen hoger uit dan de zakenbank had verwacht. Dit is te danken aan goede prijzen in verschillende regio's en de dito prestaties in het segment 'buiten de deur'.

Voor het lopende jaar mikt JDE op een dubbelcijferige autonome omzetgroei en een stabiele brutowinst ten opzichte van 2021. De vrije kasstroom moet minstens 1 miljard euro zijn. "JDE blijft echter stil over de autonome EBIT", merkten de analisten van Jefferies op. Mogelijk duidt dit op de nodige onzekerheid bij het koffiebedrijf, aldus de bank. Later vandaag geeft het koffiebedrijf hierover wellicht meer duidelijkheid, hopen de analisten.

Jefferies heeft een Underperform advies op JDE met een koersdoel van 23,50 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront