Samlyn Capital vergroot belang in ASR Nederland

Door ABM Financial News op 24 februari 2022 08:57 | Views: 1.959

Samlyn Capital vergroot belang in ASR Nederland
Beeld: ASR

(ABM FN-Dow Jones) Samlyn Capital heeft een iets groter belang in ASR Nederland gemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 22 februari.

Samlyn Capital meldde een kapitaalbelang van 3,02 procent met een dito stemrecht. 

Op 3 januari dit jaar meldde Samlyn Capital een kapitaalbelang van 2,99 procent, na op 17 december 2021 een eerste belang te hebben gemeld van 3,06 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront