Brussel start onderzoek naar advertentiedeal Alphabet en Meta

Door ABM Financial News op 11 maart 2022 13:02 | Views: 2.945

Brussel start onderzoek naar advertentiedeal Alphabet en Meta
Beeld: EC

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie is een formeel mededingingsonderzoek gestart om te beoordelen of een overeenkomst tussen Alphabet en Meta Platforms voor online display-advertenties in strijd is met de regels. Dit meldde de Commissie vrijdag.

Het onderzoek betreft een overeenkomst tussen de moedermaatschappij van Google en Facebook-eigenaar Meta van september 2018 voor de deelname van Meta aan het Open Bidding-programma van Google, ook wel bekend als Jedi Blue.

De Commissie vreest dat deze samenwerking ervoor zorgt dat concurrerende aanbieders worden uitgesloten, waardoor de concurrentie op de markt voor online display-advertenties wordt beperkt en uitgevers en consumenten hiervan de dupe zijn.

Eurocommissaris Magrethe Vestager van Mededingingszaken benadrukte de afhankelijkheid van uitgevers van dergelijke advertentie-inkomsten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.