Beursblik: KPN neemt wat mededingingsrisico’s weg

Door ABM Financial News op 1 april 2022 09:42 | Views: 2.364

Beursblik: KPN neemt wat mededingingsrisico’s weg
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft wat mededingingsrisico’s weggenomen door de voorwaarden en tarieven voor toegang tot zijn open glasvezelnetwerken te verbeteren voor wholesale-afnemers. Dit oordeelde analist Ulrich Rathe van Jefferies vrijdag.

KPN verlaagde vrijwillig de tarieven voor wholesale-afnemers. KPN accepteert daarmee een lichte druk op de omzet uit wholesale en beperkt hierdoor ook wat kansen voor de toekomst, zo merkte Rathe op.

"Veel belangrijker is echter dat KPN een grote kans heeft dat het zo mededingingsrisico’s heeft weggenomen", aldus de analist. "Deze risico's drukten op het aandeel."

Jefferies heeft een Houden advies op KPN met een koersdoel van 2,88 euro. Het aandeel KPN steeg vrijdagochtend licht tot 3,15 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront