Franse uitbreiding B&S gunstig voor marge

Door ABM Financial News op 11 april 2022 10:14 | Views: 3.386

Franse uitbreiding B&S gunstig voor marge
Beeld: B&S

(ABM FN-Dow Jones) B&S heeft zijn positie op de Franse beautymarkt uitgebreid met een meerderheidsbelang in een niet bij naam genoemd Frans beautybedrijf. Dit merkte analist Tijs Hollestelle van ING maandag op, nadat B&S de aankoop vrijdagavond kenbaar maakte.

Het bedrijf bedient consumenten via gesloten online platforms en fysieke winkels in heel Frankrijk. Het overgenomen bedrijf boekte in 2021 een EBITDA van 2,5 miljoen euro op een omzet van circa 33 miljoen euro.

Volgens ING past het belang "perfect" bij B&S bestaande online en fysieke kanalen. Hollestelle merkte op dat de overname grofweg 1,8 procent bijdraagt aan de groepsomzet in 2021 en 2,1 procent aan de EBITDA. "De overname draagt direct bij aan de marges, nog voordat mogelijke synergievoordelen zijn gerealiseerd.”

ING heeft een koopadvies op B&S met een koersdoel van 12,50 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront