Beursblik: KPN ziet dienstenomzet aantrekken

Door ABM Financial News op 29 april 2022 09:39 | Views: 2.497

Beursblik: KPN ziet dienstenomzet aantrekken
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet zien aantrekken, maar er was wel sprake van een makkelijke vergelijkingsbasis ten opzichte van een jaar eerder. Dit stelde analist Ulrich Rathe van Jefferies vrijdag.

Rathe sprak van solide volumes, terwijl de EBITDA circa een procent hoger uitviel dan verwacht.

De outlook voor 2022 werd bovendien gehandhaafd, zo merkte de analist op. KPN blijft voor dit jaar mikken op een vrije kasstroom van circa 825 miljoen euro, waardoor een dividend over 2022 van 14,3 cent per aandeel mogelijk is. De EBITDA na leases zal dit jaar uitkomen op 2.400 miljoen euro en de investeringen op 1,2 miljard euro, denkt KPN.

"KPN ligt op schema, maar de verdere ontwikkeling van de omzet dit jaar blijft wat onzeker", aldus de analist, "gezien er geen sprake meer zal zijn van een makkelijke vergelijkingsbasis."

Jefferies handhaafde het Houden advies op KPN met een koersdoel van 2,88 euro. Het aandeel daalde vrijdagochtend fractioneel tot 3,27 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront