Beursblik: boycot Russische olie geen goed nieuws Vopak

Door ABM Financial News op 4 mei 2022 10:22 | Views: 6.298

Beursblik: boycot Russische olie geen goed nieuws Vopak
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Een boycot van Russische olie is geen goed nieuws voor Vopak. Dit stelde analist David Kerstens van Jefferies woensdag.

De Europese Commissie presenteerde nieuwe sancties tegen Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. Onderdeel is een voorstel om een ban te zetten op Russische olie.

Nederland is in Europa de grootste importeur van Russische olie, aldus Jefferies.

Als de boycot er daadwerkelijk komt, zal de overcapaciteit in de Haven van Rotterdam alleen maar groeien, denkt Kerstens. En dat zal de bezettingsgraad van Vopak verder onder druk zetten. Vanwege die verwachte druk op de bezettingsgraad verlaagde Jefferies onlangs al het advies voor Vopak naar Houden. Rotterdam is de belangrijkste locatie van Vopak.

Het koersdoel voor Vopak staat bij Jefferies op 32,00 euro.

Het aandeel Vopak daalt woensdag 0,9 procent naar 26,39 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

6 Posts
[verwijderd]
1
Ahh.... het moet weer omlaag zeker. Om het e.e.a. zelf goedkoop in te slaan zeker.
[verwijderd]
2
Dezelfde Kerstens had tot een aantal maanden geleden nog een koersdoel van €42. Maar als een 4% van de porto geraakt wordt dan ga je je koersdoel met 30% bijstellen natuurlijk :) geweldig werk weer. Wat een inzicht.
zilvergekkie
2
Vopak en andere tankopslag is een van de weinige aandelen die ik wel durf te kopen, als de recesie straks een feit is moet het overschot aan olie gewoon weer in een opslagtank olie uit rusland komt gewoon via een listige omweg
zeker als de analisten zeggen verkopen
agapim
0
Alle sancties tegen Rusland zouden in theorie wel een soort van "Pearl Harbour" reactie van Rusland kunnen opleveren. Los daarvan is Vopak natuurlijk spotgoedkoop.
€URO-Trader
0
quote:

keljans 123 schreef op 4 mei 2022 14:25:

de schepen met olie van elders zijn al onderweg
er is en wordt flink geïnvesteerd in nieuwe opslagtanks. Leningen afgesloten met een lage rente, zodra de consumptie gaat afnemen en d recessie serieuze parten gaat spelen, zijn de tanks maximaal gevuld. En dan is het cashen voor Vopak.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.