DGB lanceert groene obligatie

Door ABM Financial News op 8 mei 2022 10:29 | Views: 4.858

DGB lanceert groene obligatie
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) DGB lanceert een groene obligatie. Dit maakte de ontwikkelaar van CO2-projecten zondagmiddag bekend.

De obligaties hebben een looptijd van 4 jaar en bieden een rendement van 8 procent per jaar, elk kwartaal uitgekeerd.

De obligaties worden uitgegeven om de activiteiten van DGB op te kunnen schalen. Inmiddels heeft het bedrijf een projectpijplijn van meer dan 13,6 miljoen ton CO2-credits.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
robrdam
0
De vorige obligatie gaf een rendement van 6%, maar na 4 jaar een verplichte conversie naar aandelen tegen 200% van de huidige koers. Dan moet je toch serieus niet kunnen rekenen om daar in te stappen?
am1993
0
En de topman, Selwyn Duijvestijn, heeft een verleden, waarbij je je terecht kan afvragen, waarom deze heer 8% aan vergoeding moet bieden voor een lening, terwijl je je toch moet afvragen of je dat niet gewoon elders even weg kan zetten voor 4 jaar. Daarnaast heb ik begrepen dat 1 ton CO2 ongeveer € 1000 kost, dus dan hebben we het dus over circa € 13 miljard. En dat zou dan o.a. als bossen in Afrika worden aangeplant, terwijl m.i. daar al jaren sprake zou zijn van extreme droogte. Gelooft u het? Gaat u investeren? Ik niet. Onbegrijpelijk zelfs dat IEX dit bericht plaatst, want het moet toch duidelijk zijn, dat wie momenteel 8% voor een lening geeft nergens terecht kan en dan moeten toch de alarmbellen bij beleggers wel gaan rinkelen?
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.