'Sterke kasstroom bij OCI'

Door ABM Financial News op 12 mei 2022 10:34 | Views: 4.283

'Sterke kasstroom bij OCI'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) OCI heeft in het eerste kwartaal iets minder sterk gepresteerd dan verwacht, maar de kasstroom en de sterke outlook voor het tweede kwartaal stemmen tevreden. Dit concludeerde Degroof Petercam donderdag.

De bank ziet ruimte voor een verhoging van de ramingen voor het operationeel resultaat (EBITDA). 

De aangepaste EBITDA van de kunstmestfabrikant steeg met 115 procent tot 970 miljoen dollar. De vrije kasstroom was 609 miljoen dollar, tegen ruim 325 miljoen dollar een jaar eerder. Degroof Petercam ging uit van 1,02 miljard euro. Ook de consensus die de bank aanhaalde, lag hoger dan door OCI gemeld.

OCI verwacht dat de EBITDA en de vrije kasstroom in het tweede kwartaal hoger zullen zijn dan in het eerste, op basis van het huidige zicht op de volumes en de prijzen. In dat geval zal het halfjaardividend aanzienlijk hoger zijn dan de 1,45 euro per aandeel over de eerste helft van 2021.

Volgens Degroof Petercam lukt het OCI zeer goed om van het gunstige handelsklimaat te profiteren.

De bank wees donderdag nog maar eens op het belang van 50 procent dat OCI houdt in Fertiglobe, dat momenteel meer dan 75 procent van de waarde van OCI vertegenwoordigt, waarmee de resterende activiteiten van OCI te laag gewaardeerd zijn, vindt Degroof.

De bank hanteert een koopadvies op OCI met een koersdoel van 41,00 euro, welke is gebaseerd op de 'som der delen'.

Het aandeel OCI noteerde donderdag op een rood Damrak 1,6 procent hoger op 34,96 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
tinybolus
1
Wat een warrig stuk.

- Eerst: 'Sterke kasstroom bij OCI'.

- Vervolgens: 'De vrije kasstroom was 609 miljoen dollar, tegen ruim 325 miljoen dollar een jaar eerder. Degroof Petercam ging uit van 1,02 miljard euro. Ook de consensus die de bank aanhaalde, lag hoger dan door OCI gemeld.'

Kasstroom valt tegen, maar is toch sterk te noemen. Ze roepen maar wat ...
Arie S
0
ach er wordt maar wat geroepen . De mensen in de aandelen business moeten ook wat verdienen. Ik verdiep me zelf in de materie en dat heeft me geen windeieren opgeleverd. N.b. ik ben zelf ingestapt in Oci toen ie net onder de 23 stond.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront