Bank of America verlaagt koersdoelen Bpost en PostNL

Door ABM Financial News op 12 mei 2022 13:56 | Views: 9.486

Bank of America verlaagt koersdoelen Bpost en PostNL
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft donderdag de koersdoelen voor Bpost en PostNL verlaagd. Dit blijkt uit een groot sectorrapport van de Amerikaanse bank.

Het koersdoel voor Bpost ging van 7,50 naar 6,50 euro en voor PostNL van 3,10 naar 2,60 euro.

De bank herhaalde het Neutraal advies voor Bpost en het Underperform advies voor PostNL.

Bpost heeft volgens de analisten flink last van de hoge inflatie en daarmee van stijgende loonkosten. En Amazon gaat steeds meer pakketten zelf bezorgen, wat volumedruk geeft bij Bpost. Bank of America verlaagde daarom de EBIT-taxatie voor 2022 met 13 procent naar 244 miljoen euro. Voor de activiteiten in Noord-Amerika is de bank wel positief gestemd.

Voor PostNL verlaagde Bank of America de raming voor de EBIT voor dit jaar zelfs met 24 procent, naar de onderkant van de outlook van het postbedrijf zelf. De analisten gaan uit van minder pakketten dan eerder voorzien, hogere kosten en druk op de internationale activiteiten.

PostNL daalt donderdag in Amsterdam met 1,3 procent naar 2,77 euro, terwijl Bpost in Brussel een procent in moet leveren op 5,86 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
SEVA_
0
Witteboordencriminelen. Deze club is de broker van PNL voor het kopen van eigen aandelen. Dit kan toch niet. Absurd.
Die zogenaamde Chinese walls bestaan echt niet.
jan de vakman
0
Postnl heeft momenteel echt alles tegen, die 2,60 is op langere termijn niet houdbaar, ik heb in hoge mate eireren voor mijn geld gekozen en mijn positie, naar ongevaarlijk laag afgebouwd, helaas!!, ik had nog gehoopt op meer pakketten door hoge brandstof prijzen, nee dus!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.