Nederlandse economie groeit niet

Door ABM Financial News op 17 mei 2022 09:40 | Views: 2.902

Nederlandse economie groeit niet
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse economie heeft in het eerste kwartaal van 2022 een pas op de plaats gemaakt. Dit bleek dinsdag uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De overheidsconsumptie daalde met 4,0 procent. Verder hebben huishoudens 0,1 procent minder besteed dan in het vierde kwartaal van 2022. De uitvoer en invoer van goederen en diensten namen met respectievelijk 0,5 en 1,3 procent af. De investeringen stegen met 0,8 procent.

De bouw, de zakelijke dienstverlening en de bedrijfstak cultuur, sport, recreatie en overige diensten hadden de grootste positieve bijdrage aan de economische groei. De bedrijfstak overheid, onderwijs en zorg had de meest negatieve bijdrage.

Door corona zijn de groeicijfers omgeven met een grotere onzekerheid dan bij de eerste berekening gebruikelijk is, waarschuwde het statistiekbureau dinsdag.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.