Overname Accell nog geen gelopen race

Door ABM Financial News op 20 mei 2022 13:14 | Views: 2.869

Overname Accell nog geen gelopen race
Beeld: Accell Group

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van Accell zijn vrijdag akkoord gegaan met alle agendapunten met betrekking tot de overname door KKR. Dit maakte Accell na afloop van de buitengewone aandeelhoudersvergadering bekend.

Onder meer drie commissarissen werden benoemd, te weten Knottenbelt, Lewis-Oakes en Van Beuningen.

De constructie die is bedacht voor na de overname, die veel stof deed opwaaien, werd met 63 procent goedgekeurd. Kleinere aandeelhouders, zoals het Franse Moneta, vrezen door deze constructie buiten spel te worden gezet door KKR en Teslin. Die laatste is al aandeelhouder van Accell en wil dit ook na de overname blijven. Teslin benaderde KKR voor het overnameplan.

Ook de VEB liet zich kritisch over de gang van zaken en vindt dat Teslin zijn mede-aandeelhouders in de steek laat.

KKR is bereid 58,00 euro per aandeel Accell neer te tellen. Wel moet onder dit bod minimaal 80 procent van de aandelen worden aangemeld, en dat kan gezien de 37 procent tegenstemmen vandaag wellicht nog lastig worden.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront