Klarna gaat 10 procent personeelsbestand ontslaan

Door ABM Financial News op 23 mei 2022 20:44 | Views: 5.254

Klarna gaat 10 procent personeelsbestand ontslaan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Fintechbedrijf Klarna is van plan 10 procent van zijn personeelsbestand te ontslaan nu de economische omstandigheden verslechteren. Dit heeft de CEO en medeoprichter van het Zweedse bedrijf maandag medegedeeld aan het personeel in een videoboodschap, meldden diverse media, waaronder Financial News van Dow Jones Newswires.

"Het overgrote deel" van de werknemers wordt niet geraakt door de reorganisatie, aldus Sebastian Siemiatkowski. Maar een aantal werknemers zal te horen krijgen dat er geen plek is in de nieuwe organisatie, aldus de CEO.

Personeel van Klarna in Europa krijgt een ontslagpremie, aldus Siemiatkowski. Buiten Europa worden andere regelingen getroffen, volgens de topman. Klarna heeft wereldwijd ruim 6.500 mensen in dienst.

Klarna, dat betaaldiensten aanbiedt aan retailers, wil ook vers kapitaal ophalen. Daarmee daalt de waardering van het bedrijf mogelijk met eenderde.

Het bedrijf zal snel meer informatie delen met het personeel over de veranderingen, aldus Siemiatkowski.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront