HAL zet overnamebod Boskalis door

Door ABM Financial News op 3 juni 2022 08:36 | Views: 7.530

HAL zet overnamebod Boskalis door
Beeld: Boskalis

(ABM FN-Dow Jones) HAL is van plan in de tweede helft van juni het bod op Boskalis officieel te lanceren. Dit maakte de investeerder vrijdagochtend bekend.

HAL deed eerder dit jaar een voorwaardelijk bod op Boskalis van 32,50 euro per aandeel, waar na betaling van 0,50 euro aan dividend door Boskalis nog 32,00 euro van over is. 

Na gesprekken met de maritiem dienstverlener, besluit de investeerder het bod definitief te lanceren in de tweede helft van deze maand.

De afronding van de deal wordt vervolgens in het derde kwartaal van dit jaar verwacht.

Boskalis liet eerder vanochtend weten niet helemaal tevreden te zijn over de prijs die HAL biedt en beveelt het bod daarom niet aan bij zijn aandeelhouders. Er zijn gesprekken geweest met HAL om het bod te verhogen, maar daar voelt de investeerder momenteel niets voor.

Al met al besloot Boskalis om, in het belang van alle aandeelhouders, het voorgenomen bod neutraal voor te leggen op prijs en aandeelhouders daardoor desgewenst de mogelijkheid te geven hun aandelen aan te bieden.

Over de niet-financiële voorwaarden, waar onder meer de strategie, organisatie en werknemers onder vallen, werd wel overeenstemming bereikt door Boskalis en HAL.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
Arie S
1
Sustainable
1
HAL heeft bijna 50% van de aandelen Boskalis in bezit, dus voorstel zal nagenoeg een hamerstuk zijn in de aandeelhoudersvergadering, tenzij Boskalis op de proppen komt met een partij met een hoger bod. Maar dat zal wrs dan wel organisatorische consequenties hebben en dus niet zo gewenst voor het huidige bestuur van Boskalis.

HAL is geen filantropische instelling en moet de belangen van haar aandeelhouders vooropstellen. Dat betekent dus geen hoger bod.
objectief
0
quote:

Sustainable schreef op 3 juni 2022 09:27:

HAL is geen filantropische instelling en moet de belangen van haar aandeelhouders vooropstellen. Dat betekent dus geen hoger bod.
Het bovenstaande klopt niet, door een hoger bod op BK zal HAL ook nieuwe tevreden aandeelhouders die in BK zaten kunnen aantrekken. Een hoger bod lijkt me veel slimmer voor het zuinige HAL, tenslotte hebben ze zelf al veel aandelen.
Sky
0
Ik sorteer vast voor op een zelfde scenario wbt SBM, sowieso bijna 7% dividend rendement op SBM dus payd to wait, wellicht als de deal klapt met Boskalis, dit sneller kan gebeuren dan verwacht, maar is misschien ook wel wens denken
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.