OCI doet investering in ammoniakterminal Rotterdam

Door ABM Financial News op 15 juni 2022 07:26 | Views: 3.992

OCI doet investering in ammoniakterminal Rotterdam
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) OCI investeert in een terminal voor groene ammoniak in Rotterdam. Dit maakte de producent van kunstmest, melamine en methanol woensdag voorbeurs bekend.

Het gaat in dit verband om de eerste fase in dit project en waarvoor de totale investeringsbehoefte onder de 20 miljoen dollar blijft.

Met deze terminal moet tegemoet gekomen worden aan de toenemende vraag naar opslag voor groene ammoniak, met uiteindelijk een capaciteit van 1,2 miljoen ton. De faciliteit moet tevens dienst gaan doen als een soort hub.

OCI heeft voor de tweede fase de basis afgerond voor een ammoniaktank die goed moet zijn om de doorvoer van meer dan 3 miljoen ton per jaar mogelijk te maken. Het bedrijf verwacht nog dit jaar met de vergunningsprocedures te beginnen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront