Update: BNP Paribas heeft interesse in ABN AMRO

Door ABM Financial News op 17 juni 2022 14:43 | Views: 15.801

Update: BNP Paribas heeft interesse in ABN AMRO
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) BNP Paribas heeft interesse getoond in een mogelijke overname van ABM AMRO, die sinds de financiële crisis in handen is van de Nederlandse overheid. Dit meldde persbureau Bloomberg op basis van bronnen bekend met de situatie.

De Franse bank zou volgens de bronnen recent contact hebben opgenomen met de Nederlandse overheid en daarbij zijn interesse hebben laten blijken in een overname van de Nederlandse bank.

BNP heeft met name interesse in ABN AMRO's retail- en corporate activiteiten en de mogelijkheid om de activiteiten uit te breiden in Noord-Europa, meldden de bronnen aan het persbureau.

Het ministerie van financiën zei in een eerste reactie tegen ABM Financial News geen openbare mededelingen te doen over de specifieke overwegingen omtrent de verkoop van het belang in ABN AMRO.

"Zolang het ministerie een belang heeft in ABN AMRO, voert het regelmatig gesprekken met diverse stakeholders over een breed scala aan onderwerpen die met dit aandeelhouderschap te maken hebben", zei het ministerie.

"De beslissing over eventuele verdere verkooptransacties wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Onlangs heeft de minister de Tweede Kamer laten weten dat zij NLFI,  die namens de staat de aandelen in ABN AMRO houdt, heeft verzocht te adviseren over de verdere verkoop van de aandelen in ABN AMRO.

Een woordvoerder van ABN AMRO zei niet te willen reageren.

Update: om commentaar ministerie van financiën en ABN AMRO toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

9 Posts
Baasko
0
Kruimeldief
1
Tegen de intrinsieke waarde vind ik het best. Gaat niet gebeuren, denk ik in dit beursklimaat. Gerucht, geen indicatie over een mogelijke overnameprijs. Koers gaat wel weer zakken. Bijkopen daarna en geduld hebben, maar dat zijn we helaas al minstens 15 jaar gewend bij ABN met (te) vaak mooie beloftes.
Blenheim
0
OMG, de vorige Franse overname van een Nederlandse parel was ook al zo'n doorslaand succes (AFKLM). Aan de andere kant, de koers is pet. Vooruit wil best verkopen, maar dan wel voor de hoofdprijs, zullen we zeggen bieden vanaf € 18?
FlashHenk
1
Ja joh, zullen we weer iets aan het buitenland overdoen? Die Fransen zijn al weg met een hele rits aan NL ondernemingen in de afgelopen decennia, denk aan Unibail, KLM en Numico. Als een buitenlandse speler zelf iets in Frankrijk wil kopen krijgt 'ie 'non' te horen. Stapelgek zijn wij hier. Afgelopen jaar Shell, Unilever en Dsm zien vertrekken...
Rowi62
1
Openingsbod : maandgemiddelde plus 20% maakt 12 euro. Te laag zegt Kaag dan en dan begint het spel.
Ik denk dat er rond de 13 euro uit gaat komen.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront