Olieprijs stijgt

Door ABM Financial News op 27 juni 2022 20:45 | Views: 4.698

Olieprijs stijgt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag hoger gesloten. Bij een settlement van 109,57 dollar werd een vat West Texas Intermediate bijna 2 procent duurder.

Beleggers houden de G7-top in de gaten, waar naar verwachting een prijsplafond op Russische olie wordt afgesproken. De vraag is hoeveel impact dit heeft omdat de Groep van Zeven al geen Russische olie meer koopt of dit vanaf het eind van het jaar niet meer zal doen.

En "het is de vraag of landen als India en China zullen instemmen om niet langer Russische olie te kopen, zeker nu die wordt verhandeld tegen een aanzienlijke korting op de wereldmarktprijs. In plaats daarvan helpt India Rusland om zijn olie te blijven verkopen, ondanks de sancties van het Westen," aldus analist Carsten Fritsch van Commerzbank.

"Het wordt dus interessant om te zien wat er gebeurt wanneer de Indiase premier Modi een ontmoeting heeft met de G7-leiders," aldus Fritsch.

Later deze week komen de OPEC en bondgenoten bijeen om te praten over de productieniveaus. OPEC+ verhoogde tijdens de vorige bijeenkomst de eerder afgesproken productie quota, maar een aantal landen lijkt nog altijd moeite te hebben om hieraan te voldoen. 

Verder wachten de oliemarkten nog altijd op het olievoorradenrapport uit de Verenigde Staten, dat afgelopen donderdag had moeten verschijnen. Dit gebeurde niet vanwege een technisch probleem. De verwachting is dat de Energy Information Administration deze week twee rapporten vrijgeeft.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
jan de vakman
1
Het is natuurlijk een lachertje, om te denken dat china en india zich ook maar iets van deze prijsafspraak aan zullen trekken, bovendien bepaalt de verkopende partij, volgens mij de eindprijs en dat is beul poetin en niet de G7!!
jan de vakman
1
Joetje zit met hetzelfde probleem als de opec, ook zijn olie industrie kan bijna niet op een hoger nivo produceren, zonder eerst stevig te investeren en dat ligt klimaat technisch, volkomen terecht, uiterst moeilijk, daarom gaan we al meer naar tekorten, zolang groen niet fors opschakelt
jan de vakman
1
Europa leert het nooit, heh, ze hebben eerst, puur door eigen schuld, de gasprijs, door het dak gejaagd, nu willen ze poetin met de olie ook nog eens pakken, hij lacht zich slab, straks kunnen ze via een omweg, veel duurdere olie kopen, waar op staat; made by gasprom!!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront