Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel KPN

Door ABM Financial News op 28 juni 2022 09:48 | Views: 3.738

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel KPN
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) Zakenbank Jefferies heeft het koersdoel voor KPN verhoogd van 2,88 naar 2,99 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van Jefferies.

De bank gaat daarbij uit van een solide tweede kwartaal voor KPN, hoewel vermoedelijk iets minder sterk dan het zeer goed verlopen eerste kwartaal.

Bij de cijfers over het eerste kwartaal stelde KPN dat de outlook voor dit jaar nog altijd binnen handbereik ligt. Jefferies noemt het belangrijk dat het telecombedrijf die zelfverzekerde toon vasthoudt nu de macro-omstandigheden lastiger worden.

Voor het tweede kwartaal gaat Jefferies uit van een EBITDA na leases die op jaarbasis 2,0 procent hoger uitkomt, na een stijging van 4,4 procent in de eerste drie maanden van 2022.

De taxaties voor de winst per aandeel KPN werden door Jefferies met 10 tot 14 procent verhoogd.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel KPN dinsdag 0,8 procent hoger op 3,42 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront