ForFarmers is optimistischer gestemd

Door ABM Financial News op 8 juli 2022 07:27 | Views: 8.278

ForFarmers is optimistischer gestemd

(ABM FN-Dow Jones) ForFarmers verwacht een lichte stijging van het EBITDA-resultaat over de eerste zes maanden van dit jaar ten opzichte van het eerste halfjaar van 2021, terwijl eerder op een substantiële daling werd gerekend. Dit maakte het veevoederconcern vrijdag bekend in een tussentijdse handelsbericht.

ForFarmers schreef de stijging toe aan de positieve ontwikkelingen in het buitenland. Wel wees het bedrijf op het "relatief lage" EBITDA-niveau in de eerste zes maanden van 2021.  

"De beweging in de keten met het doorbelasten van hogere grondstof-, energie- en brandstofkosten heeft zich in brede zin doorgezet", aldus het bedrijf.

Gezien de aanhoudende onzekerheden rondom beschikbaarheid en daarmee prijzen van grondstoffen, energie en brandstof en daarnaast het onzekere politieke klimaat in Nederland met betrekking tot de agrarische sector geeft ForFarmers geen verwachting af voor de ontwikkeling van de onderliggende EBITDA in de tweede helft van 2022.  

De resultaten over het eerste halfjaar van 2022 worden op 11 augustus voorbeurs gepubliceerd.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

7 Posts
RenBol
1
Teveel onzekerheden. Ik begin hier niet aan. De nieuwe CEO is per 1 juli begonnen. Die zal de boel een beetje oppoetsen.
Brimily
0
quote:

Hilkenbrook13 schreef op 8 juli 2022 13:10:

Als de veestapel zo moet inkrimpen is For Farmers overbodig.
dombo
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront