Nederlandse autoverkopen dalen harder

Door ABM Financial News op 15 juli 2022 08:51 | Views: 4.299

Nederlandse autoverkopen dalen harder
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Registraties van nieuwe personenauto's in Nederland zijn in juni op jaarbasis met 8,9 procent gedaald, terwijl in de Europese Unie de registraties in dezelfde maand met 15,4 procent afnamen tot het laagste niveau sinds 1996. Dit meldde de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA vrijdag.

In Nederland nam het aantal registraties afgelopen maand af tot 30.012 auto's.

In mei daalden de verkopen nog met 7,4 procent op jaarbasis. Over het eerste halfjaar daalden de verkopen in Nederland met 5,6 procent.

Frankrijk liet in mei nog altijd een min zien, nu van 14,2 procent, wat beduidend meer is dan de daling van 10,1 procent in mei, terwijl Duitsland, verreweg de grootste 'autonatie' van de EU, een min rapporteerde van 18,1 procent tegen een daling van 10,2 procent in mei.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Stock-King24
2
Zwaar vertekend beeld, door problemen bij toeleveranciers (chips ect..) blijven de registraties ver achter. Tel alle verkooporders erbij op en dan is de automarkt op dit moment booming. Ook gebruikte auto’s zijn niet aan te slepen, omdat nieuwe auto’s te lang op zich laten wachten.
jowi
2
Auto's zijn in NL voor grote groepen inwoners ook niet meer te betalen.
Vandaar ons zeer verouderde wagenpark en vele leasing.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.