ASMI doet overname in siliciumcarbide-chips

Door ABM Financial News op 18 juli 2022 08:25 | Views: 5.980

ASMI doet overname in siliciumcarbide-chips
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ASM International neemt het Italiaanse LPE over, een fabrikant van epitaxiale reactoren voor siliciumcarbide. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.
 
ASMI betaalt de overname met 283,25 miljoen euro in contanten en met 631.154 eigen aandelen. Dit komt overeen met een overnamesom van 425 miljoen euro, op de dag waarop de overeenkomst werd getekend.

Een extra betaling van 100 miljoen euro volgt als binnen twee jaar bepaalde prestaties zijn behaald.

De transactie zal naar verwachting voor 10 november dit jaar worden afgerond. Als de benodigde goedkeuringen dan niet zijn bereikt, zal worden getracht in goed overleg de overname binnen zes maanden alsnog af te ronden.
 
LPE verwacht in 2023 een omzet van meer dan 100 miljoen euro te realiseren. 

De vraag naar chips gemaakt van siliciumcarbide, ook wel bekend als carborundum, neemt snel toe door het gebruik ervan in elektrische auto's. Het materiaal werkt goed bij hoge voltages.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront