Vooral meer omzet voor Acomo

Door ABM Financial News op 26 juli 2022 08:29 | Views: 4.660

Vooral meer omzet voor Acomo
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Amsterdam Commodities heeft in de eerste zes maanden van dit jaar vooral de omzet zien stijgen, terwijl het nettoresultaat ook nog altijd met 9 procent steeg. Dit meldde de handelsonderneming in specerijen, noten, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten dinsdag voorbeurs zonder een outlook voor de rest van het jaar te kunnen geven.

"Deze resultaten werden bereikt onder volatiele marktomstandigheden, gevoed door geopolitieke ontwikkelingen, de aanhoudende gevolgen van corona lockdowns, en een aanzienlijke verandering in de dollar/euro-wisselkoers. De goede halfjaarcijfers getuigen van het robuuste businessmodel van Acomo", stelde de onderneming in een toelichting.

Netto verdiende Acomo over het afgelopen halfjaar 31,2 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 28,6 miljoen euro.

De omzet steeg op jaarbasis dan ook van 620,2 miljoen naar 711,9 miljard euro, een plus van 15 procent. De EBITDA steeg van 53,4 miljoen naar 56,1 miljoen euro, een stijging van 5 procent.

Dividend

Het bedrijf stelde dinsdag een interim-dividend voor van 0,45 euro per aandeel Acomo in contanten. Het aandeel noteert op 29 juli ex-dividend.

Een outlook gaf Acomo niet af. "De impact van de huidige geopolitieke situatie, inflatie, wisselkoersen en COVID-19 lockdowns op de wereldeconomie en de bedrijfsresultaten in de rest van 2022 kan op dit moment niet worden ingeschat."

Het aandeel Acomo sloot maandag op 22,70 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Branco P
0
Interim dividend Acomo is niet zo veel zeggend. Het gaat uiteindelijk om het totale dividend. Het gaat met name om de verwachtingen van het resultaat, en of die overeenkomen met de verwachtingen.
toontjeavanti
1
De omzet steeg op jaarbasis dan ook van 620,2 miljoen naar 711,9 miljard euro, een plus van 15 procent.

Dat is een flinke omzetstijging!!
Iets meer dan 15%!!
De fouten in de persberichten van ABM zijn niet meer te tellen, slechte journalistiek.
jonas
0
Toontje ,dat van die 15% omzetstijging staat er toch? Vraag me wel af of ze hun marge niet kunnen opvoeren als ik naar de detailhandelsprijzen kijk voor hun waren.

Eigen winkels? Een gelikte internetwinkel "Het Kruidenvrouwke helpt ofzo"

Groet, Jonas
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.