Winst voor Air France-KLM

Door ABM Financial News op 29 juli 2022 07:35 | Views: 6.775

Winst voor Air France-KLM

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het tweede kwartaal van 2022 een flinke verbetering laten zien en wist zelfs weer winst weten te boeken. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

CEO Benjamin Smith sprak in een toelichting van "een sterk herstel".

Afgelopen kwartaal kwam het operationeel resultaat uit op 386 miljoen euro. Tijdens de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal meldde Air France-KLM in het tweede kwartaal te rekenen op een break-even resultaat en vervolgens een significant positief resultaat in het derde kwartaal.

Air France-KLM zag de omzet op jaarbasis stijgen van 2,75 miljard naar 6,71 miljard euro. Analisten hadden gerekend op 6,3 miljard euro. Zij voorzagen daarnaast een operationele winst van 141 miljoen euro. Een jaar eerder leed de maatschappij nog een operationeel verlies van 752 miljoen euro.

Het nettoresultaat, dat door de analisten werd geraamd op een klein verlies van 36 miljoen euro, tegenover een verlies van 1,5 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder, kwam uit op 324 miljoen euro.

Air France-KLM zat afgelopen kwartaal op een capaciteitsbenutting van 82 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019. In het derde kwartaal zal dit 80 tot 85 procent zijn en in het vierde kwartaal 95 tot 90, zodat de maatschappij in heel 2022 uitkomt op ongeveer 80 procent.

Er werden afgelopen kwartaal 22,8 miljoen passagiers vervoerd.

Eind juni had Air France-KLM voor 11,9 miljard aan liquiditeit. 

Jaarcijfers

Voor het derde kwartaal rekent Air France-KLM op een "significant" positief operationeel resultaat. En daarmee denkt de maatschappij ook 2022 positief af te sluiten, voor het eerst sinds 2019.

Voor heel 2022 wordt door de analisten een omzet verwacht van 23,7 miljard euro, tegenover 14,3 miljard euro in 2021. Het operationeel resultaat wordt geraamd op een verlies van 189 miljoen euro, tegenover een verlies van 1,6 miljard euro in 2021.

Tot slot wordt er een nettoverlies voorspeld van 507 miljoen euro. Dat zou echter veel beter zijn dan het verlies van 3,3 miljard euro in 2021.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
fymanth
0
Ja, dat klinkt leuk, zeker als air-france KLM totaal geen gehoor geven aan alle claims. We hadden 2 maanden geleden geen koffers mee tijdens vlucht India. pas na een week koffers terug gezien. Claim ingediend. gewoon geen reactie. Zo kan ik ook winst maken. waarschijnlijk hebben ze van de NAM veel geleerd...
jan de vakman
0
Op alles wat met vliegen te maken heeft moet een eerlijk belasting pakket komen, nu is de luchtvaart een hele oneerlijke concurrent van andere vervoerders op kosten van de belastingdienst!!
G.errit@
0
Als het mooi weer is smeren ze de hele lucht in no time weer dicht, misschien kunnen ze daar ook wat aan doen, vroeger was dat niet zo.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront