Enorm verlies voor Berkshire Hathaway

Door ABM Financial News op 7 augustus 2022 10:30 | Views: 16.865

Enorm verlies voor Berkshire Hathaway

(ABM FN-Dow Jones) Berkshire Hathaway heeft in het tweede kwartaal van 2022 verlies geleden, maar operationeel draaide het bedrijf veel beter dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit bleek zaterdag uit de resultaten van het bedrijf dat nog altijd onder leiding van de vermaarde belegger Warren Buffett staat.

In het afgelopen kwartaal daalde het nettoresultaat naar een verlies van 43,8 miljard dollar, van een winst van 28,1 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2021.

In tegenstelling tot het nettoresultaat, verbeterde het operationeel resultaat wel flink, van een winst van 6,7 miljard naar een plus van 9,3 miljard dollar. Alle divisies van Berkshire droegen bij aan deze winststijging.

Het eerste halfjaar leverde Berkshire zo een winst op van 16,3 miljard dollar. Dat was in de eerste helft van 2021 nog 13,7 miljard dollar.

Volgens Buffett geeft het operationeel resultaat een veel beter beeld van hoe het bedrijf presteert dan het nettoresultaat, waarin boekhoudregels Berkshire verplichten ongerealiseerde beleggerswinsten en - verliezen te verantwoorden.

"Wij zijn van mening dat winsten en verliezen uit investeringen en derivaten... over het algemeen zinloos zijn voor het begrijpen van onze gerapporteerde kwartaal- of jaarresultaten of voor het evalueren van de economische prestaties van onze bedrijven", zei Berkshire in een toelichting.

Aan het eind van het tweede kwartaal had Berkshire circa 105 miljard dollar in kas. Dat is circa een miljard minder dan aan het einde van het eerste kwartaal. Berkshire kocht in een beduidend lager tempo eigen aandelen in.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Bart Meerdink
3
Tja, 2e kwartaal was een slecht beurs-kwartaal. Apple bijvoorbeeld begon op $174,31 en eindigde op $136,72 en Berkshire heeft bijna 900 miljoen AAPL aandelen of zo. Dat tikt aan, reken maar uit. Inmiddels staat Apple weer op ~$165. Het allemaal ruis, het enige wat er een beetje mis gaat bij Berkshire is auto-verzekeraar Geico dat een groot verlies meldde (meer schades, die ook veel duurder waren). De rest doet het goed.
tinybolus
0
Wat Buffet eigenlijk zegt: De beurs heeft NIET altijd gelijk, maar ik wel. Ach, deze bejaarde held mag je wel wat foutjes gunnen...
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront