Musk verkocht voor bijna 7 miljard dollar aan Tesla-aandelen

Door ABM Financial News op 10 augustus 2022 08:28 | Views: 7.387

Musk verkocht voor bijna 7 miljard dollar aan Tesla-aandelen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) Elon Musk heeft in de afgelopen dagen voor bijna 7 miljard dollar aan aandelen Tesla verkocht. Dit blijkt uit meldingen bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission.

Musk zei dat hij de stukken verkocht met het oog op een overname van Twitter. In principe heeft hij afgezien van de aankoop, maar mogelijk wordt hij gedwongen die deal toch door te zetten.

Tussen vrijdag en dinsdag verkocht Musk 7,9 miljoen aandelen Tesla. Dat leverde 6,9 miljard dollar op.

In een tweet legt Musk uit dat hij deze aandelen nu al verkocht, zodat hij, mocht hij gedwongen worden de aankoop van Twitter door te zetten, niet op dat moment uit noodzaak de aandelen moet verkopen. "Het is belangrijk om een noodverkoop te voorkomen", aldus Musk.

De topman van Tesla verkocht eerder dit jaar al aandelen om de overname van Twitter te kunnen financieren. Hij zei op 28 april dat er geen verdere verkopen gepland waren. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
Mark90
1
Long Term
3
De topman van Tesla verkocht eerder dit jaar al aandelen om de overname van Twitter te kunnen financieren. Hij zei op 28 april dat er geen verdere verkopen gepland waren.

Mooie oplichter is het.
12digits
3
Vorige week gaf Elon al aan een milde recessie te verwachten, vervolgens een deel van zijn aandelen verkopen door te verklaren het geld misschien nodig te hebben voor twitter. Slimme man.
tomansky
0
Nu hopen dat de twitter deal niet doorgaat, dan koopt hij de aandelen terug en dat zal de prijs flink laten stijgen. De stock split komt er ook nog aan dus dit zijn goude tijden voor de mensen die deze aandelen bezitten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront