Beursblik: meevallende resultaten ForFarmers

Door ABM Financial News op 11 augustus 2022 09:24 | Views: 3.128

Beursblik: meevallende resultaten ForFarmers
Beeld: ForFarmers

(ABM FN-Dow Jones) ForFarmers heeft in de eerste jaarhelft beter gepresteerd dan verwacht dankzij de prestaties in de laatste maanden. Dit zegt analist Fernand de Boer van Degroof Petercam donderdag.

"De meevaller is bemoedigend", aldus De Boer.

Het tweede kwartaal liet verbetering zien ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar, doordat ForFarmers de hogere inkoopkosten kon doorberekenen. En dat is ook goed nieuws voor de brutomarge met het oog op de toekomst, vindt de analist.

De aangepaste EBITDA van 43,1 miljoen euro was 6 procent hoger dan Degroof had voorzien. ForFarmers ging zelf uit van een lichte stijging.

Daarentegen lag de nettowinst wel 4,5 procent lager dan verwacht.

Verder noemde De Boer het een teleurstelling dat het aandeleninkoopprogramma niet werd hervat.

Degroof Petercam heeft een koopadvies op ForFarmers met een koersdoel van 5,40 euro. Het aandeel daalt donderdag 4,9 procent naar 3,23 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.