Hogere omzet maaltijdbezorger Meituan

Door ABM Financial News op 26 augustus 2022 11:33 | Views: 2.998

Hogere omzet maaltijdbezorger Meituan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese maaltijdbezorger Meituan heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet behaald, ondanks dat het coronavirus weer oplaaide in China. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers.

De omzet verbeterde met 16,4 procent op jaarbasis naar 50,94 miljard Chinese yuan, omgerekend  zo'n 7,4 miljard dollar.

Onder de streep resteerde een verlies van 1,1 miljard yuan, tegenover 3,4 miljard yuan in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet uit lokale handel, waaronder maaltijdbezorging en winkel-, hotel- en reisactiviteiten, steeg met 9,2 procent tot 36,78 miljard yuan.

In de eerste zes maanden steeg de omzet met ruim 20 procent naar 97,2 miljard yuan. Het verlies liep terug van 8,2 naar 6,8 miljard yuan.

Eerder deze maand meldde persbureau Reuters dat Tencent van plan is om een deel of zijn gehele miljardenbelang in Meituan te verkopen. Tencent heeft een belang van 17 procent in Meituan.

Een grootaandeelhouders van Tencent is juist weer het in Amsterdam genoteerde Prosus, dat recent het belang van Just Eat Takeaway in iFood kocht.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront