Credit Suisse verhoogt koersdoel Shell

Door ABM Financial News op 16 september 2022 10:15 | Views: 13.441

Credit Suisse verhoogt koersdoel Shell
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft vrijdag het koersdoel voor Shell verhoogd van 30,00 naar 35,00 Britse pond met een onveranderd Outperform advies. Dit bleek vrijdag uit een sectorrapport van de Zwitserse bank.

Shell geldt binnen de sector als de favoriet van Credit Suisse.

Europese energiebedrijven blijven sowieso een aantrekkelijke belegging, ondanks dat de economische vooruitzichten zwakker worden, vinden de analisten van Credit Suisse.

De zakenbank verhoogde de taxaties voor de gasprijzen en noemde de olieprijzen "robuust". Dat levert een goede vrije kasstroom op waarmee de energiebedrijven voldoende kunnen investeren in de energietransitie, terwijl er ook ruimte blijft om aandeelhouders goed te belonen.

Voor Shell mikt Credit Suisse op een aandeelhoudersvergoeding van 15 procent.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
Orchidee
0
Shell is bij iedereen favoriet, staat overal op kopen. De waarheid is echter dat het aandeel niet stijgt en nog ver van de zware weerstand op 30 EURO verwijderd blijft. Kennelijk spelen er dus andere onzichtbare krachten.
M357
0
Hoe zit het met de 30% windfall tax over 2022? Volgens mij is die nog niet meegenomen in de huidige koersen en adviezen terwijl dat toch om veel geld gaat dat niet naar de aandeelhouders gaat in de vorm van dividend of buybacks.
jan de vakman
3
Die windfall tax kunnen ze in hoge mate ontlopen, door fors in duurzaam te investeren en wie vanmorgen het verhaal in de telegraaf met Wael Sawan gelezen heeft begrijpt dat vergroenen bij shell in een nog hogere versnelling gaat, dat kan natuurlijk prima, want Wael is een hele goede topbestuurder, die mede door zijn leeftijd ook gewoon meer zicht heeft op de noodzaak om ons klimaat te redden, dat door toedoen van veel mensen ernstig ziek is, kom simpele pensioen fondsjes; zou je deze groene topman, die wel, in zijn voornaam heeft staan, niet eens als de wiede weerga gaan helpen, ons klimaat schreeuwt er om, om via gas naar echt schone groene waterstof te gaan, Christientje doet ook mee, een beetje[bouwvakkers] tempo aub!!
Bowski
0
"Voor Shell mikt Credit Suisse op een aandeelhoudersvergoeding van 15 procent."

15% waarvan???
Een % is 1/100 deel van iets.
Je moet altijd dat deel van iets er bij noemen als je het over % hebt, anders klets je onzin.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront