Valuta: sprekers kunnen euro in beweging zetten

Door ABM Financial News op 27 september 2022 11:31 | Views: 3.604

Valuta: sprekers kunnen euro in beweging zetten
Beeld: ECB

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag boven de 0,96 dollar, boven het dieptepunt van maandag.

"De markt kijkt deze week vanaf vandaag vooral uit naar tal van sprekers uit het monetaire circuit", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "De euro kende maandagochtend een voorlopig dieptepunt van 0,9554 dollar, naar ons idee vooral een gevolg van de behoefte aan een veilige haven in de vorm van de dollar. De euro kan steun ondervinden als de voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde vandaag scherper van toon blijkt dan tot nu toe het geval was. Voorlopig is een verhoging met 75 basispunten door de ECB in oktober al helemaal ingeprijsd", aldus Van der Meer.

Het Britse pond heeft na de val richting 1,0350 dollar eerder deze week een herstel laten zien naar iets minder dan 1,08 dollar. Vergeleken met vorige week dinsdag raakt de Britse munt op dit niveau ruim 6 dollarcent kwijt. "Het Britse pond had op 1,0350 dollar ook wel erg veel ruimte om even te herstellen", aldus de valutahandelaar van Ebury dinsdag.

Vandaag komen naast Lagarde ook de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell, de voorzitter van de Fed van Chicago Charles Evans, van de centrale bank van Frankrijk François Villeroy de Galhau en Bank of England-econoom Huw Pill aan het woord.

Vanmiddag komen in de Verenigde Staten de order voor duurzame goederen over augustus naar buiten, gevolgd door de huizenprijzen in juli, de verkopen van nieuwe woningen in augustus en het consumentenvertrouwen van onderzoeksbureau The Conference Board voor september.

De euro noteerde dinsdag 0,1 procent hoger op 0,9622 dollar. De Europese munt noteerde 0,9 procent lager op 0,8920 Britse pond. Het Britse pond herstelde dinsdag 1,0 procent en noteerde op 1,0788 dollar. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
suske wiet
0
Als je Europa bekijkt ziet het er helemaal niet goed uit .
Polen ,Bulgaren,Hongaren en nu nog de Italianen die naar recht rukken .
Hoe zal het stemgedrag zijn in de toekomst .
Politiek is gemakzucht ,(het komt wel in orde )
De inflatie word enorm gevoed door de lage Euro
treasury t
0
Voor Nederland geldt dat we sinds de Gouden Eeuw een gemiddelde rente hebben van rond de 4%%.pj. Wat is ,bij een inflatie van 8% en hoger, toch de reden van alle 'paniek bij' een rente van nog geen 2/3%..Vanmorgen ,natuurlijk bij RTLZ, een dom verhaaltje aangehoord dat de huidige inflatie voortkomt uit de aanbod zijde.Je kan ook stellen er is te veel vraag...Inflatie moet stoppen anders gaan we allen failliet. Zie Turkije/libanon'Argentinie enz enz...,maar ook Weimar,Frankrijk .Als je aandelenbelegger bent is het niet leuk echter even weer wennen.

We zijn trouwens net begonnen met renteverhogingen!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront