KKR meldt belang in Vivoryon Therapeutics

Door ABM Financial News op 7 oktober 2022 08:17 | Views: 3.283

KKR meldt belang in Vivoryon Therapeutics
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) KKR heeft voor het eerst een belang in Vivoryon Therapeutics gemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 30 september 2022.

KKR meldde een kapitaalbelang van 9,32 procent met een dito stemrecht. Dit belang wordt deels middellijk reëel en deels middellijk potentieel gehouden.

Op 30 september haalde Vivoryon, na een flinke koersstijging in de dagen voorafgaand, 15 miljoen euro op met de uitgifte van nieuwe aandelen.

Die emissie werd gesteund door Claus Christiansen, die al lange tijd aandeelhouder is in Vivoryon, en door KKR Dawn Aggregator.

Vivoryon gaf circa 2,05 miljoen gewone aandelen uit tegen een prijs van 7,30 euro per aandeel

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront