Degroof Petercam verlaagt koersdoel PostNL

Door ABM Financial News op 7 oktober 2022 09:34 | Views: 6.812

Degroof Petercam verlaagt koersdoel PostNL
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft vrijdag het koersdoel voor PostNL verlaagd van 2,75 naar 2,10 euro bij een ongewijzigd Houden advies.

Na een moeilijk eerste halfjaar voor wat betreft de ontwikkeling van de pakketvolumes, verwacht PostNL dat de pakketvolumes aantrekken richting een dubbelcijferige groei in de tweede jaarhelft. Analist Frank Claassen vindt dit te optimistisch in het huidige klimaat van een laag consumentenvertrouwen in Nederland en de hoge inflatie.

Bovendien voelt PostNL volgens Claassen de impact van de inflatiedruk in de lonen en brandstof. De analist schat de impact in op ruim 100 miljoen euro dit jaar. "Dat doet de marges, vooral bij pakketten, niet goed", aldus de analist.

Degroof verlaagde de ramingen voor het recurrente bedrijfsresultaat (EBIT) met dubbele cijfers en zit nu met zijn verwachtingen onder de consensus voor dit jaar van een resultaat van 145 tot 175 miljoen euro. Claassen merkte op dat de outlook al twee keer is verlaagd dit jaar, maar noemt deze nog altijd te ambitieus. 

Volgend jaar kan PostNL volgens de analist wel profiteren van meer prijsverhogingen in zowel pakketten als bij briefpost, maar dat geeft nog geen beter zicht op de winstontwikkeling gezien de onzekere consumentenmarkt.

Degroof verwacht dat PostNL dit jaar het dividend zal halveren tot 0,21 euro per aandeel, waarvan het grootste deel al is uitgekeerd. Degroof is wel verrast dat de eerste tranche van het inkoopprogramma van eigen aandelen al is afgerond. "Dit biedt geen steun meer voor de koers dit jaar."

Als gevolg van de lagere ramingen, verlaagde Degroof het koersdoel. Het aandeel PostNL daalde vrijdag met 1,6 procent tot 1,72 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

8 Posts
andre68
0
Henkk
0
Door ABM Financial News
op donderdag 6 oktober 2022
ING hanteert voor het aandeel PostNL een koopadvies met een koersdoel van 3,60 euro. Meest beste moment om in te stappen, veel analisten vinden dat POSTNL heeft veel te lage koers, en met ,15 cent dividend
jan de vakman
0
Even wachten met instappen lijkt mij gewoon handig, post nl heeft op het moment gewoon te veel tegen en die eindejaarsrally moet ik eerst nog maar eens zien, ik denk dat heel veel mensen, gedwongen of vrijwillig de hand op de knip gaan houden!!
Kick46
0
quote:

andre68 schreef op 7 oktober 2022 09:54:

Gelukkig lang geleden nog voor 3.00 kunnen verkopen. Op naar de 1.00.
Riekt dit naar leedvermaak?
Aad Bilnaad
0
Vreemd dat je een houden advies geeft met een koersdoel van 2.10 terwijl de huidige koers zo’n 20% lager staat.
Jason Voorhees
0
21ct is 12% dividend op deze koers gaat echt helemaal nergens over.
De koers binnen 8 jaar terugverdiend en ga mij niet vertellen dat die 21ct niet gehaald wordt tot ver in de toekomst.
andre68
0
quote:

Kick46 schreef op 7 oktober 2022 11:34:

[...]

Riekt dit naar leedvermaak?
Niet zo bedoeld. Was meer geluk dan wijsheid. Op naar de 1 euro....mogelijk denk ik, ik hoop het niet. Ik heb het zelf ook meegemaakt in 19/20. Gekocht voor 2 euro en toen zakken naar < 1.0 euro. Daarna gingen ze naar 5.
Watchful¤Eye
0
Enig optimisme kan geen kwaad. Mogelijk trekken de pakketvolumes in het 2e halfjaar flink aan. Verder zullen de posttarieven ook wel naar boven worden aangepast wat de outlook voor 2023 -2024 positief beïnvloedt.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront