Video: bedrijfswinsten verder onder druk

Door ABM Financial News op 7 oktober 2022 14:19 | Views: 1.831

Video: bedrijfswinsten verder onder druk
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers moeten het komende cijferseizoen goed letten op opmerkingen over de voorraden en alert zijn op mogelijke outlookverlagingen. Dit zei beleggingsspecialist Justin Blekemolen van LYNX vrijdag voor de camera van ABM Financial News.

De verwachtingen over het aanstaande cijferseizoen zijn volgens Blekemolen inmiddels al behoorlijk getemperd. Zo bleek uit recente cijfers van Nike en Micron Technology onder andere dat de voorraden sterk zijn toegenomen, wat erop wijst dat de vraag vanuit consumenten, als gevolg van de hoge inflatie, begint af te nemen. Waarschuwingen van AMD en Samsung bevestigden dit vrijdag nog eens.

"Dit dwingt bedrijven tevens om met kortingen over de brug te komen en dat zet uiteraard de marges onder druk", zei Blekemolen. Dit in combinatie met toch al hoge kosten voor transport en personeel, maakt dat de beleggingsspecialist vrees dat de winsten van bedrijven verder onder druk zijn komen te staan.

Klik hier voor: bedrijfswinsten verder onder druk

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.