Beursblik: overnameplan Kroger zet Ahold aan denken

Door ABM Financial News op 15 oktober 2022 11:24 | Views: 9.489

Beursblik: overnameplan Kroger zet Ahold aan denken
Beeld: Ahold Delhaize

(ABM FN-Dow Jones) De overname van Albertsons door Kroger kan op termijn flinke consequenties hebben voor Ahold Delhaize. Dit zegt analist James Grzinic van Jefferies in een rapport.

De analist wijst daarbij op de geografische overlap tussen de winkels van Albertsons en die van Ahold aan de oostkust van de VS.

Overigens valt het nog te bezien of de overname doorgaat, aldus Grzinic. Hij wijst op de koers van Albertsons die impliceert dat beleggers er rekening mee houden dat toezichthouder FTC de plannen zal torpederen. De koers van Albertsons noteert circa 20 procent onder het overnamebod van Kroger van 34,10 dollar per aandeel.

Grzinic merkt op dat het bij zulke grote deals altijd lastig is om in te schatten wat een toezichthouder zal doen, omdat er zo weinig goede voorbeelden zijn.

Sowieso belooft het volgens Jefferies een langdurig proces te worden, wat Ahold de tijd geeft om goed na te denken over hoe het op de plannen van Kroger moet reageren.

Jefferies heeft een Houden advies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 27,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
jan de vakman
1
De komst van amazon zou zo ongeveer het einde van ahold zijn, het koersverlies liep op tot boven 1 tientje tot rond de 14,50€, als laagste koers, uiteindelijk was het een stofje aan de weegschalen van ahold, daar zijn ze echt wel wakker!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.